2e training roparun 2014

2e training roparun 2014Zaterdag de 18e januari was het dan zo ver, de tweede officiële roparuntraining. Voor mij de eerste (bij de vorige hing ik ergens in een boeing in de lucht) en ook de eerste als loper, aangezien ik de roparun twee keer gefietst heb. Daarom wel een portie gezonde spanning de week tevoren, want alziend oog trainer Jos is immers streng (maar rechtvaardig). Gelukkig waren de weergoden ons gunstig en was het een fijne temperatuur met een klein zonnetje. De 62 km lange route leidde sommigen tot dorpen waar men nog nooit geweest was, terwijl anderen er praktisch woonden. Zo kwamen we onder andere langs Kwintsheul, Het Woudt, en Nootdorp: een afwisselende route met gezellige landelijke  dorpjes, saaie industrieplekken, en grotere steden met stoplicht na stoplicht. Voor mij was er een thuishaven, ik mocht wisselen op de Delfgauwseweg, ongeveer 100 m van mijn ouderlijk huis. Al met al was de training een hele belevenis. Qua inspanning viel het mij mee, maar het bepalen van mijn eigen tempo en niet te fanatiek  van start gaan was lastig, evenals lopen en praten tegelijk, aangezien ik wel kennis wilde maken met mijn mede-teamgenoten. Helaas kozen we een aantal keer de verkeerde weg, maar de extra meters waren een goede training. Richting Nootdorp zijn we maar hulpeloos de weg aan oom agent gaan vragen (gelukkig hoefden we niet te blazen…), en die wees ons bijna de verkeerde kant op. Tja, elk dorp heeft een kerkweg, en die van Pijnacker moesten we dus net niet hebben. Rond 20.00 uur was iedereen weer in het clubhuis en wachtte ons een warme douche, en een lekkere hamburger. Onderweg was de sfeer al heel gezellig, maar het praatje van de PR-commissie na de training maakte nog meer los en er werd hard gelachen. De gesprekken begonnen serieus over lotenverkoop, PR-activiteiten en een te trage loopsnelheid van team A (ik was onder de indruk van dit laatste en ga volgende keer dus nog harder rennen;-)), maar gingen even later over ‘ludieke acties om de meeste loten te verkopen’, ‘hoe vind je een geschikte vrijgezel’, en de rest verklap ik niet voordat alle plannen uitgedacht zijn. Ik kijk in ieder geval terug op een geslaagde training: heerlijk om te rennen en een enorm gezellige groep! Ik kijk alweer uit naar de volgende keer!

Voor de gehele route, download het volgende bestand: 2e roparun training 2014.kml en openen deze in google earth of google maps.

Extra Fitness in MCH

Dankzij de Stichting Roparun heeft het Medisch Centrum Haaglanden extra fitnessapparatuur kunnen kopen om zo de conditie van kankerpatiënten te verbeteren. Een mooi voorbeeld waarvoor team HOR105 zich graag inzet.

Steun ons!

Artikel Extra Fitness MCH