De Laatste Training!

DeTenderDe teamcaptain was na het uitvallen van de voorgaande training door veel afzeggingen erop gebrandt dat iedereen aanwezig was voor de laatste training. Dat lukte…….bijna. Wat een mooie dag uitzocht, 17 mei! Niet te warm, niet te koud, veel zon, prachtige blauwe lucht en een mooi rondje bollenstreek. Het doet mij herinneren aan de zaterdagmiddag vanaf 20 km na de start vanuit Parijs, dan loop je net buiten die enorme stad op het platteland, nog vlak, soms open, soms bos en vaak met mooi weer.

Windstil weer hebben we niet vaak bij een training. In de verte zie ik de loper gaan. Het duurt nog even voordat ze hier is. Even denk ik haar pas al te horen maar de afstand tot ons is nog te ver. Nu is die pas nog soepel, de tred nog rap en stevig maar hoe zal dat zijn na 42 km in de benen, weinig slaap en nog 24 km te gaan, dan zit je ergens in Belgie, staat er al wat meer publiek langs de kant maar het duurt nog wel even voor Ossendrecht er is…

Gaan we het redden voor het donker? Dat lijkt te gaan lukken. Wel jammer zonder donker mijmer ik, geen fikkerende lampen van fietsers en lopers die voor en achter je verschijnen. Na het beklimmen van een heuvel zijn ze er opeens…net zoals de zon die opkomt.Heel lang een gloed bij de horizon, duurt wel een uur en dan opeens die zon.

De zon zakt nu langzaam, schaduwen worden langer, we zijn er bijna. Ja, gered voor het donker!