Marco van Dam

Fietser

Loper Fietser

 

Hoi, ik ben Marco, tik in juni de 53 aan, doe wat in de techniek, reis veel en had eigenlijk voor de derde keer als loper moeten aantreden. Gelukkig blijk ik met mijn blessure prima te kunnen fietsen, dus dit jaar mee als fietser. En daar heb ik ontzettend veel zin in!

Wandelen in de Alpen, toeren op de motorfiets, snowboarden, yoga en speciaal ook hardlopen doe me vaak beseffen dat het allesbehalve vanzelfsprekend is. Met mijn deelname aan de Roparun krijg ik de kans om mijn steentje bij te dragen om elders een stukje verlichting te brengen. Met de Roparungelden worden op talloze plaatsen, vaak ook kleinschalig, mensen en organisaties ondersteund. Het geeft hopelijk steun in de strijd van de mensen en hun omgeving die door moeilijke tijden gaan. Toen we vorig jaar in alle vroegte Rotterdam naderde, en ik als loper aan de beurt was, kreeg ik kippenvel van de mensen die in weer en wind ons stonden aan te moedigen. In de ogen zag je vaak dat er meer speelde.

 

De daadwerkelijke Roparun is het sluitstuk van een jaarlang samenwerken binnen de stichting de Haegsche Ooievaar Runners. Talloze acties en activiteiten zijn opgezet om tot een mooi eindbedrag te komen. Mijn laatste actie; de twee-euro-per-kilometersponsering! Om en nabij de 190km zal ik in weer en wind, in het holst van de nacht, de lopers assisteren, ondersteunen en beschermen tijdens de run. We gaan ervoor!

 

Doneren op naam van dit teamlid? Klik op de link!