Over ons

De Stichting Haegsche Ooievaar Runners (ingeschreven bij de KvK onder nr. 51925869) stelt zich tot doel om middels diverse activiteiten rondom haar deelname aan de Roparun zoveel mogelijk gelden bijeen te brengen ten behoeve van de Stichting Roparun. Deze stichting kent gelden toe aan goede doelen, instellingen of projecten in de palliatieve zorg die bijdragen aan de missie van Stichting Roparun:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

De Roparun – de langste non-stop estafetteloop ter wereld

De Roparun is een estafetteloop met (vroegere) startlocaties in Rotterdam, Parijs, Hamburg/Bremen  en Almelo. In 2021 is daar dankzij alle COVID-19 perikelen eenmalig Landgraaf bijgekomen en in 2022 zijn we in Twente gestart.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder meer dan anderhalve marathon (!) lopen in 1 weekend! Om dit te kunnen bereiken bestaat een team naast lopers ook uit begeleidende fietsers, chauffeurs, masseurs en overige verzorgers.

Het is een uniek hardloopevenement met een even uniek doel: trachten de kwaliteit van het leven van mensen met kanker zoveel mogelijk te verbeteren.

Met het volbrengen van deze enorm sportieve uitdaging steunen we Stichting Roparun, welke zich inzet voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun naasten. Denk hierbij aan hospices en inloophuizen, maar ook aan vakanties, pruiken, kinderboeken en veel meer. We noemen de Roparun dan ook: De run op het leven!

Het team de Haegsche Ooievaar Runners doet onder teamnummer 105 sinds 2003 mee aan de Roparun.

Hier kunt u meer informatie vinden over de gesteunde doelen van Stichting Roparun in de afgelopen jaren.

Reacties zijn gesloten.