Excursie Meijendel – GEANNULEERD


Bij Wassenaar liggen de prachtige duinen van Meijendel. Het is een mooi natuurgebied met verschillende habitats. Zo zijn er bossen, lage begroeiing, de duinen en het strand. In elke habitat kom je weer andere vogels tegen.

De Haegsche Ooievaar Runners nodigen u uit voor een natuurwandeling om dit prachtige gebied met eigen ogen te aanschouwen. Naast de vogels wordt er ook aandacht besteed aan de flora en overige fauna.

De excursie zal geleid worden door Marcel van Rooijen (IVN natuurgids, gids bij Haagse Vogelbescherming en natuurfotograaf) en Esther van Seters (natuurbelever en fervent vogelaar). Esther is als vrijwilliger en secretaris verbonden aan de Haegsche Ooievaar Runners.

Rond deze tijd zijn veel vogels al terug van hun winterverblijf in Afrika. Dat betekent dat deze vogels op zoek zijn naar een partner en een nestgelegenheid. We kunnen daardoor veel verschillende vogels tegen kunnen komen. Soorten als Tjiftjaf, Fitis, Zwartkop, Kleine bonte specht, Kuifmees en de Nachtegaal. De mogelijkheid dat we roofvogels, zoals Buizerd, Torenvalk, Sperwer en misschien zelfs de Havik gaan zien, bestaat ook.

Voor de (hard)lopers van The Hague Road Runners is dit een hele leuke manier om Meijendel eens vanuit een ander perspectief te zien!

Reacties zijn gesloten.